PRESENTACIÓ

La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida (BSUMLLEIDA) neix el 22 de gener del 2014 fundada per sis professors del Conservatori de Música de Lleida i recollint la inquietud, sentida per molts músics de Lleida i comarques, de gaudir d'un nou espai on fer música de Banda en condicions d'excel·lència. Després de fer una crida per buscar integrants, en el primer assaig, el 12 de febrer i davant la seva sorpresa i alegria es van presentar 72 músics. Ara ja en són més de 90, amb joves de 13 i 14 anys fins a músics que frisen els 60, la majoria de Lleida però també una trentena procedents de moltes localitats de la província, com Cervera, Tàrrega, Agramunt, Tremp, Alfarràs, Alpicat o Torrefarrera, entre d'altres.

 

La nova Banda es va pre-estrenar al carrer a la festa de Moros i Cristians (18/05/2014) i es va presentar el 10 de juny del 2014 davant de la seva ciutat i del seu públic amb un concert a l’Auditori Enric Granados, que l'ha acollit com a nova formació resident.

L'objectiu és oferir un repertori de qualitat tant en sala com al carrer, per aspirar a tocar també fora de Lleida.

Té la voluntat de promocionar la música simfònica per a banda, sigui amb concerts simfònics, sigui amb actuacions al carrer. Amb la idea de col·laborar activament amb altres associacions culturals de Lleida i de tota Catalunya, la Banda vol tenir una projecció, fins i tot internacional, que promocioni els músics de la capital i comarques lleidatanes, buscant sempre l’excel·lència artística. Per tot això, preveu participar en certàmens bandístics nacionals i internacionals, així com en trobades, congressos, conferències i festivals. Al mateix temps, pretén convidar directors i músics de reconegut prestigi, tant en el camp de l’execució instrumental com de la direcció.

Auditori Enric Granados

link compra entrades

Teatre de l'escorxador

LLINK LA LLOTJA

LINK CANAL YOUTUBE